Van Gogh Museum verwerft werk Charles Angrand

La Seine, Le Matin (Saint Ouen) – Charles Angrand, 1886 – Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft onlangs het schilderij La Seine, Le Matin (Saint Ouen) uit 1886 van Charles Angrand verworven. Het is het eerste werk dat het museum van deze Franse neo-impressionist in de collectie heeft.

Volgens het museum is het werk een goede aanvulling op de kleine verzameling neo-impressionistische werken. De Franse kunstenaar heeft ook een link met Vincent van Gogh. De twee kunstenaars ontmoetten elkaar in 1886 in Parijs en verkeerde in die periode in dezelfde artistieke kringen. Het Van Gogh Museum:Van Gogh bewonderde Angrands werk, en wilde graag een werk met hem ruilen. Ook experimenteerden zij gelijktijdig met de neo-impressionistische techniek. Maar waar Angrand deze techniek, in de lijn van Seurat, op stelselmatige wijze toepaste, ging Van Gogh er vrijer mee om, zoals in zijn ‘Oever van de Seine’ uit 1887.

Op het werk van Angrand is de Seine afgebeeld met zicht op Saint Ouen. De kunstenaar beschouwde het schilderij zelf later als een overgangswerk waarin hij langzaam zijn neo-impressionistische stijl ontwikkelde.

- advertentie -

Het schilderij van Angrand is tot en met 23 september aanstaande in het Van Gogh Museum te bezichtigen.

Letterkundig MuseumHet Letterkundig Museum in Den Haag heeft naar…
MuseumtramOok deze zomer kunnen er in Amsterdam weer nostalgische…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: