Van Goghs ‘Zonnebloemen’ verenigd in Londen

Twee versies van De Zonnebloemen van Vincent van Gogh

Twee versies van De Zonnebloemen van Vincent van Gogh

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft het wereldberoemde werk De Zonnebloemen van Vincent van Gogh uitgeleend aan de National Gallery in Londen. Dit museum beschikt zelf ook over een versie van dit doek. De twee Zonnebloemen worden in Londen naast elkaar tentoongesteld.


Vincent van Gogh (1853-1890) maakte in 1888 vijf verschillende versies van het schilderij. Het Van Gogh Museum bezit één van die werken. Het is voor het eerst in 65 jaar dat dit werk het museum verlaat. Het museum:

“Voor de bezoekers van de National Gallery is dit een unieke kans om twee van de iconische Zonnebloemen samen te zien en deze geliefde meesterwerken te vergelijken met elkaar.”

Nieuwe inzichten

In de tentoonstelling van de National Gallery worden ook nieuwe inzichten over Vincent van Goghs werkwijze getoond. Deze inzichten zijn afkomstig uit recent wetenschappelijk onderzoek van beide musea. Hierdoor is er nog meer bekend over hoe Van Gogh de Zonnebloemen heeft geschilderd en welke materialen hij heeft gebruikt.

De tentoonstelling in Londen loopt tot en met 27 april 2014.

- advertentie -
Isaac Israels, Parijs’ schetsboek, ca. 1903-1905, collectie Teylers Museum
Isaac Israels, Parijs’ schetsboek, ca. 1903-1905, collectie Teylers…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: