VARA zendt Den Uyl-serie opnieuw uit

Joop Keesmaat als Joop den Uyl – Foto: Victor Arnolds

De VARA zendt de driedelige televisieserie Den Uyl en de affaire Lockheed vanaf volgende week opnieuw uit. De omroep heeft dat maandag bekendgemaakt.

De driedelige serie vertelt het verhaal van de spraakmakende affaire Lockheed vanuit het perspectief van premier Joop den Uyl. Toen in 1976 het gerucht ging dat prins Bernhard steekpenningen had aangenomen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed ontstond in politiek Den Haag veel commotie. Het kabinet Den Uyl besloot een commissie van wijze mannen in stellen.Deze moest de zaak uitvoerig onderzoeken. Joop den Uyl kwam uiteindelijk voor een belangrijke vraag te staan: moest de prins strafrechtelijk vervolgd worden of niet? In de televisieserie staat onder meer dat dilemma centraal.

- advertentie -

Afgelopen najaar werd de serie voor het eerst uitgezonden. Hij werd goed ontvangen. De rol van premier Den Uyl wordt in de serie vertolkt door Joop Keesmaat en Catherine ten Bruggencate speelt koningin Juliana.

De serie is vanaf 9 april drie weken lang te zien op zaterdagmiddag om 14.30 uur op Nederland 2.

Trailer van de televisieserie:

Koningin Beatrix - Foto: CC/José CruzActrice Willeke van Ammelrooy…
Kroonprins Willem-Alexander - Foto: RVDActeur Bastiaan Ragas vertolt de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: