V&D zorgt voor commotie met Wehrmacht-shirt

Het controversiële Wehrmacht-shirt

Het controversiële Wehrmacht-shirt

Warenhuis V&D zorgde afgelopen week voor commotie door in zijn winkels en webshop een t-shirt van het bekende merk Blend te koop aan te bieden met daarop een afbeelding van een hond in Wehrmacht-uniform.

De Wehrmacht was de benaming van de nazi-Duitse strijdkrachten. Voor die tijd waren de Duitse strijdkrachten bekend als de Reichswehr en enkele jaren na de oorlog werd de huidige Bundeswehr gevormd.

V&D schrok van de ophef en haalde de shirts gelijk uit de handel. Tegenover de media liet een woordvoerder weten dat het bedrijf zich “onvoldoende bewust” was geweest van de afbeelding. Ook werden excuses aangeboden.

De Nederlandse koopvaardij in oorlogstijd
De Nederlandse koopvaardij in oorlogstijdTijdens de Tweede Wereldoorlog

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: