Veel Amsterdamse musea geopend op nieuwjaarsdag

Hermitage amsterdam – Foto: Luuk Kramer

Een flink aantal grote musea in Amsterdam opent tijdens de komende nieuwjaarsdag de deuren voor het publiek. Dat is vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om musea als het Rijksmuseum, de Hermitage, het Anne Frank Huis, het Joods Historisch Museum en het Stedelijk Museum. Het is voor het eerst dat deze musea op de eerste dag van het nieuwe jaar de deuren open voor het publiek.

Voor cultureel Amsterdan is 2013 een belangrijk jaar. De stad verwacht volgend jaar veel extra toeristen, onder meer vanwege de heropening van het Rijksmuseum, Grachten 400, Koninkrijk 200 jaar en het 125-jarig bestaan van het Concertgebouw- en orkest.

- advertentie -
johan-meerman-265
Het portret van Johan Meerman - Foto: Museum MeermannoDe…
Olympia - Foto: CC/Karta24De gewapende roofoverval op een museum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: