Veel bezoekers voor Brugse musea

Memling in St-Jan

De musea in Brugge hebben vorig jaar gezamenlijk bijna een miljoen bezoekers getrokken. Dat meldde de stad Brugge woensdag.


Het jaargemiddelde van ongeveer 800.000 bezoekers werd medio oktober vorig jaar gehaald. Het uiteindelijke totaal werd 984.568 verdeeld over de zestien museumlocaties.

Van alle stedelijke musea is het Bruggemuseum-Belfort nog altijd de grootste publiekstrekker, met iets meer dan 250.000 bezoekers. Het museum ontving daarmee twintig procent meer bezoekers dan het jaar daarvoor en dat is bijzonder want er werd een prijsstijging doorgevoerd en het aantal bezoekers per uur werd gelimiteerd. Het museum is momenteel overigens gesloten in verband met werkzaamheden aan het onthaal en de binnenkant van de toren.

Na het Bruggemuseum-Belfort kwamen de Onthaalkerk Onze-Lieve-Vrouw met 170.000 en het Groeningemuseum met 160.263 bezoekers. Op de vierde plaats is Memling in St-Jan geëindigd. Dit museum ontving afgelopen jaar iets meer dan 106.000 toeschouwers.

De allerdrukste dag van vorig jaar was 18 september, de Autoloze Zondag. De musea in Brugge ontvingen toen gezamenlijk 9.220 bezoekers.

batavia-schipbreuk-moordpartij-gr
Een kaart van het graafschap Holland uit 1636 –…
[caption id="attachment_14385" align="alignleft" width="265"]Topstukken aan het RapenburgSinds vrijdag heeft Leiden een nieuwe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: