Veel bezoekers voor ‘De Heilige Familie’

Foto: Evert Elzinga

Al ruim twintigduizend mensen hebben Rembrandts religieuze schilderij De Heilige Familie in de Nieuwe Kerk in Amsterdam bekeken. De Nieuwe Kerk heeft dat bekendgemaakt.

Het schilderij van Rembrandt dateert uit 1645 en is afkomstig uit de Hermitage in St.-Petersburg. Sinds 11 oktober is het werk te zien in het hoogkoor van De Nieuwe Kerk.

De Nieuwe Kerk wil een traditie in gang zetten. Elk najaar moet

- advertentie -De Heilige Familie – Rembrandt van Rijn, 1645 (State Hermitage Museum, St. Petersburg)

er voortaan een religieus meesterwerk, uit een museale of particuliere collectie, in het kerkgebouw tentoongesteld worden. Steeds zal een directeur van een internationaal belangrijk museum gevraagd worden zijn of haar favoriete religieuze schilderij of object te kiezen. Begin 2012 wordt bekendgemaakt welk meesterwerk in het volgende najaar centraal zal staan. De Nieuwe Kerk:

Steeds zal het gaan om een belangrijk werk dat vraagt om contemplatie en introspectie, dat schittert in het hoogkoor en dat uitnodigt tot het maken van een ‘pelgrimstocht’.

De Heilige Familie van Rembrandt werd gekozen door professor Michail Piotrovsky, directeur van de Hermitage in St.-Petersburg.

Het zeventiende-eeuwse meesterwerk is nog tot en met zondag 13 november in de Nieuwe Kerk te bewonderen. Aanstaande zaterdag (5 november) gaat professor Henk van Os om 15:00 uur met een speciale lezing in op de conceptualiteit en de iconografie van het schilderij. De lezing is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Sinterklaasavond - Richard Brakenburgh (1650-1702)Het Frans Hals Museum is…
Litzlberg am Attersee - Gustav Klinmt, 1915Een schilderij van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: