Veel bezoekers voor Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Foto: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Foto: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Afgelopen jaar brachten 133.000 mensen een bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Dat zijn er vijfduizend meer dan een jaar daarvoor. Voor het bezoek aan het kampterrein liggen de aantallen hoger.

Model van Kamp Westerbork - Foto: CC

Model van Kamp Westerbork – Foto: CC


Het voormalig kampterrein is vrij toegankelijk, waardoor dit moeilijker te meten is. Het museum gaat er echter van uit dat de bezoekerscijfers op het kampterrein rond de 350.000 liggen. Met ambitieuze plannen hoopt het Herinneringscentrum volgend jaar op nog hogere bezoekersaantallen.

Sinds afgelopen jaar is het Herinneringscentrum ook te vinden op sociale netwerken, zoals facebook, twitter en YouTube. Men betwijfelde aanvankelijk of dit soort nieuwe media wel geschikt zouden zijn voor de erfgoedinstelling. Westerbork:

“We merken echter dat steeds meer mensen online aansluiting zoeken met de verschillende netwerken van ons centrum. Zo worden steeds meer verhalen en nieuwsberichten gedeeld via sociale media, en is er interactie tussen (toekomstige) bezoekers en het museum.”

Bezoekers kunnen hun ervaringen tegenwoordig ook delen op de beoordelingswebsite Zoover.nl. Herinneringscentrum Kamp Westerbork werd door bezoekers van deze website uitgeroepen tot één van de tien beste musea van Nederland in 2013.

- advertentie -

Mobiele app en conservering woning kampcommandant

Momenteel werkt het museum aan een app voor (buitenlandse) museumbezoekers en een aparte app voor schoolbezoeken. Herinneringscentrum Kamp Westerbork :

Met deze app is het mogelijk om verbindingen te leggen tussen het heden en het verleden, door gebruik te maken van audio, authentiek film- en fotomateriaal én materialen uit de collectie. Hiermee krijgt het museum en het kampterrein een nieuwe dimensie voor de bezoeker.

Naast digitale ontwikkelingen, staan er voor volgend jaar ook andere belangrijke zaken op de agenda. Zo wordt de woning van de kampcommandant geconserveerd, worden delen van barak 56 teruggeplaatst en wordt het spoorwegtracé Hooghalen, via Assen, Winschoten naar Leer (Duitsland) gemarkeerd.

The girl with the madonnas - December , 1944
Bij uitgeverij Atlas Contact verscheen eind vorig jaar het boek 1945, biografie…
Siert Bruins tijdens de eerste zittingsdag - Still…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: