Veel bezoekers voor Scheepvaartmuseum Amsterdam

Scheepvaartmuseum Amsterdam – Foto: CC/Ricardo Liberato

Precies een jaar geleden opende het Scheepvaartmuseum in Amsterdam na een langdurige renovatie de deuren weer voor het publiek. In het eerste jaar ontving het museum 476.397 bezoekers.

Dit is meer dan een verdubbeling van de jaarlijkse bezoekcijfers van voor de sluiting in 2007, toen het museum jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers trok. Willem Bijleveld, algemeen directeur van Het Scheepvaartmuseum:


Wij kijken terug op een heel bijzonder jaar. De bezoekersaantallen overtreffen onze verwachtingen, maar vooral de waardering van de bezoekers voor de vernieuwing die we hebben doorgemaakt, maakt mij zeer trots.

Bezoekers gaven na hun bezoek gemiddeld een acht aan het Scheepvaartmuseum, bleek uit een publieksonderzoek van Motivaction.

- advertentie -

In het museum werden in het eerste jaar veel evenementen georganiseerd, variërend van grote diners, feesten en huwelijken tot kleinere bijeenkomsten, vergaderingen en lunches. De uitreiking van de AKO Literatuur Prijs vond dit jaar bijvoorbeeld plaats in het museum.

Foto: Cuypershuis Cuypers en Munsterkerk -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: