Veel buitenlandse belangstelling voor Anne Frank-docu

De NOS-documentaire In de Rij voor Anne Frank is aangekocht door de grootste publieke omroep van Japan. Eerder werd de documentaire van regisseur Robert Schinkel al aangekocht door Amerika, België en Frankrijk.


De NOS sluit niet uit dat nog meer landen de documentaire gaan aankopen. Er zou interesse zijn in nog twintig andere landen, waaronder Israël, Brazilië, Zuid-Korea en Duitsland.

Voor de documentaire werd een jaar lang de rij bezoekers gevolgd die iedere dag voor het Anne Frank Huis in Amsterdam staat. Via persoonlijke verhalen van negen mensen uit de hele wereld en aan de hand van tweeëntwintig meisjes die in hun eigen taal passages voorlezen uit Annes dagboek, wordt het verhaal van Anne Frank opnieuw verteld en in beeld gebracht. De hoofdpersonen zijn zowel voor als na hun bezoek aan het Achterhuis te zien. Als ze het huis uitkomen, koppelen ze hun eigen verhaal aan dat van Anne Frank.

De NOS zond In de Rij voor Anne Frank dit voorjaar uit aansluitend aan de Nationale Herdenking op 4 mei.

- advertentie -

Terugkijken: ‘In de rij voor Anne Frank’
De documentaire op dvd

Trailer van ‘In de rij voor Anne Frank’

Vrijheidsmuseum WO2
Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) wil geen geld…
Militairen van 103 Verkenningseskadron Huzaren Prins Alexander uit ’t Harde dragen korporaal Spandonk naar zijn laatste rustplaats. (Defensie)
Een Nederlandse korporaal die in de meidagen van 1940 sneuvelde is vorige…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: