Veel oldtimers weg uit Nederland

Foto: stock.xchng

Foto: stock.xchng

In Nederland zijn sinds vorig jaar een stuk minder oldtimers te zien. De export van de oude auto’s blijkt afgelopen jaar te zijn verdubbeld ten opzichte van 2012.


Volgens het Financieele Dagblad komt dit vooral door de nieuwe oldtimerregeling die 1 januari werd ingevoerd. Hierdoor moet voor bijna zeventig procent van de oldtimers wegenbelasting betaald worden. Veel eigenaren van oldtimers die de belasting vroeger niet hoefden te betalen zouden hun bolides hierdoor naar het buitenland verkocht hebben.

Vorig jaar werden er in totaal 12.000 oldtimers over de grens verkocht. Een jaar eerder waren dit er minder dan 6.000.

Voor auto’s die ouder zijn dan veertig jaar hoeft nog altijd geen wegenbelasting betaald te worden. De nieuwe regeling is van toepassing op auto’s van tussen de vijfentwintig jaar oud.

- advertentie -

Volgens de VWE, de organisatie die informatie over voertuigen bijhoudt, worden bijna zeventig procent van alle Nederlandse oldtimers getroffen door de nieuwe belastingmaatregelen.

Zeeuwse AnkersDe provincie Zeeland bestaat in 2014 exact…
Muurschildering in Derry die herinnert aan ‘Bloody Sunday’De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: