Veenhuizen. ‘Wat heeft u hier te zoeken…?’

PRIKBORD – Ruim 50 jaar geleden was dit een normale vraag die de Gestichtswachter stelde aan de niets vermoedende bezoeker van het gesloten justitiedorp Veenhuizen.

Deze vraag is nu ook de titel van een uniek boek dat het Gevangenismuseum in september 2010 heeft uitgebracht. Het schetst de geschiedenis van Veenhuizen; een geschiedenis die tot aan de dag van vandaag voor veel mensen een bijzondere aantrekkingskracht en betekenis heeft.

Binnen 11 maanden waren de 2000 boeken ‘Veenhuizen. Wat heeft u hier te zoeken…’ verkocht/weggegeven o.i.d. Het boek is een topper, de tweede druk van een oplage van 1500 stuks is ook al bijna uitverkocht. In maart komt de derde druk uit, met extra informatie en bladzijdes. Ik weet niet of deze ook duurder zal worden. Maar heb je het boek nog niet, het is beslist een aanrader.

- advertentie -

Onder leiding van bedenker en samensteller Ben Trip, heeft een gedreven team deskundige vrijwilligers hier de afgelopen drie jaar hard aan gewerkt. Dat heeft geresulteerd in een prachtig boek voor iedereen die geïnteresseerd is in verleden en heden van Veenhuizen. Door de unieke foto’s, aquarellen, feiten en prachtige verhalen komt de geschiedenis van ‘pauperparadijs’ tot en met gesloten justitiedorp voor de lezer tot leven. Ook de belevenissen van de dienstweigeraars (Jehovah’s Getuigen) worden in dit boek behandeld. Het boek is te koop in het Gevangenismuseum en diverse boekhandels in Drenthe. Het is ook verkrijgbaar via de webwinkel van het museum.

www.gevangenismuseum.nl

Afzender: Ernst Snijder

Ook een bericht plaatsen op Historiek?

Boeken zoeken bij Bol.com:

PRIKBORD - Historische Vereniging Berlicum Middelrode houdt dialezing over Orthen en haar…
PRIKBORD - Net een boekje over de patriottentijd, geschreven door Kikkert, uitgelezen.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: