Veiling naar aanleiding van geboortedag Hugo Claus

Detail van een kunstwerk van Claus dat dinsdag geveild wordt (Catawiki)

Detail van een kunstwerk van Claus dat dinsdag geveild wordt (Catawiki)

Ter gelegenheid van de vijfentachtigste geboortedag van Hugo Claus biedt veilinghuis Catawiki dinsdag vijftig boeken, kunstwerken en foto’s van de schrijver en kunstenaar te koop aan.


De in 2008 overleden Hugo Claus is bij het grote publiek vooral bekend om zijn boek Het verdriet van België. In zijn lange carrière schreef hij in totaal echter meer dan twintig romans. Daarnaast verschenen er duizenden gedichten en tientallen toneelstukken van zijn hand.

Bij Catawiki kan dinsdag onder meer geboden worden op het originele draaiboek van Claus’ film Dorp aan de rivier. Daarnaast staat bijvoorbeeld een luxe-editie van het gedicht Cobra uit 1992 op de veilinglijst. Hier zijn maar vijf exemplaren van gedrukt.

De veiling sluit om acht uur vanavond.

- advertentie -
Porseleinen kopje van 26 miljoenBij veilinghuis Sotheby's in…
Beatrix Ruf - Foto: Robin de Puy
Beatrix Ruf - Foto: Robin de PuyDe Duitse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: