Veilingrecord voor schilderij Jan van Dalen

Allegorie van de Vier Elementen - Jan van Dalen, ca. 1610

Allegorie van de Vier Elementen – Jan van Dalen, ca. 1610

Bij Christie’s in Amsterdam zijn afgelopen week verschillende werken van oude meesters geveild. Topstuk van de veiling was een schilderij van Jan van Dalen dat begin zeventiende eeuw werd vervaardigd. Voor zijn werk Allegorie van de Vier Elementen werd 253.500 euro neergelegd. Een veilingrecord voor de kunstenaar.

Er waren ook records voor de Oriëntalist Marius Bauer dat (61.500 euro) en voor de Romantische schilder Coen Greive (49.500 euro). De veiling bracht in totaal ruim 4,7 miljoen euro op. Aan de veiling namen bieders uit eenentwintig landen en meerdere musea deel.

Otto van Rees, De centrale nis van de…
[caption id="attachment_38820" align="alignnone" width="600"] Andrej Roiter, Contraband - Afb: Hermitage AmsterdamBij de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: