‘Vele Handen’ winnaar Geschiedenis Online Prijs

Geschiedenis Online Prijs 2011

De Geschiedenis Online Prijs van 2011 is gewonnen door de website Vele Handen.nl van het Stadsarchief Amsterdam. Dat is dinsdagmiddag tijdens een bijeenkomst in het Nationaal Archief in Den Haag bekendgemaakt.

De Geschiedenis Online Prijs werd voor de zesde keer gehouden. De prijs is een initiatief van Archieven.nl en Historisch Nieuwsblad. Enkele weken geleden werd een shortlist bekendgemaakt. Op die lijst stonden vijftien websites in drie categorieën.- advertentie -

Vele Handen.nl

Een vakjury bepaalde uiteindelijk dat Vele Handen.nl zich komend jaar de beste historische site van Nederland mag noemen. Volgens het juryrapport is de winnende site “echt vernieuwend”, omdat hij “optimaal invulling geeft aan de crowd sourcing-filosofie”. Via de website werken honderden vrijwilligers mee aan het digitaal ontsluiten van archiefbronnen.

Vertegenwoordigers van de winnende site ontvingen een door kunstenares Gonneke van Echten ontworpen beeldje.

Verder werden er per categorie nog winnaars aangewezen. In de categorie archiefdiensten won www.velehanden.nl, in de categorie particulieren en verenigingen www.domanialemijn.nl en in de categorie musea- en themasites won www.mijngelderland.nl.

Publieksprijs

Dit jaar was er voor het eerst ook een publieksprijs. In totaal hebben volgens de afgelopen maanden volgens de organisatie 20.900 mensen via internet gestemd op hun favoriete geschiedeniswebsites.

De publieksprijs is met 1391 stemmen uiteindelijk gewonnen door de heemkundige website Deurnewiki.nl. De leden van de kring kregen een cheque van 2500 euro.

Colosseum, Rome
In Italië zijn verschillende historische gebouwen beschadigd door de hevige sneeuwval van…
Schimmelpenninck van der Oye tijdens de Winterspelen van 1936…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: