‘Verdronken dorpen’ bij Arnhem en Nijmegen

De kerk van Oud-Zevenaar – Foto: Lieske Meima

Met een kunst- en fietsroute worden de komende maanden verschillende ‘verdronken dorpen’ in de regio Arnhem Nijmegen in het zonnetje gezet.

Dat Nederland een bijzondere geschiedenis heeft met water en overstromingen is bekend. Minder bekend is dat ook de regio Arnhem Nijmegen hier zo haar eigen verleden mee heeft. De grote rivieren die door dit gebied stromen zorgen er al eeuwen voor een boeiend landschap maar ook voor ‘huiveringwekkende gebeurtenissen’. Het project Verdronken dorpen wil aandacht besteden aan beide aspecten.Aan de hand van een kunstroute kan vanaf vrijdag 24 juni kennis gemaakt worden met zes locaties in de regio Arnhem Nijmegen. Kunstenaars van verschillende disciplines hebben voor het project nieuw werk gemaakt: beeldende kunst, dans, locatietheater en muziek. De beelden en voorstellingen zijn gratis te bekijken en te beluisteren in Heteren, Westervoort, Leuven (bij Duiven), Oud-Zevenaar, Herwen en Doornik (bij Bemmel).

- advertentie -

Speciaal voor het project zijn er daarnaast twee fietsroutes ontwikkeld. Meer informatie over het project op www.verdronkendorpen.nl

Kaart van ’s-Hertogenbosch en omgeving met de belegering van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: