Verfilming ‘Oorlogsgeheimen’ verkocht aan VS

De Nederlandse jeugdfilm Oorlogsgeheimen is verkocht aan de Verenigde Staten. Producenten Bijker Film & Tv en Rinkel Film hebben dat maandag bekendgemaakt.

Oorlogsheimen (verfilming)

Oorlogsheimen (verfilming)

De verfilming van het jeugdboek van Jacques Vriens werd op het Gala van de Nederlandse film eerder al beloond met de Speciale Juryprijs. Drie maanden geleden ging de film – met in de hoofdrollen Maas Bronkhuyzen, Joes Brauers en Pippa Allen – internationaal in première op het Festival van Toronto.

Oorlogsgeheimen speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van de twaalfjarige Tuur en Lambert. De twee zijn dik bevriend maar tijdens de oorlog wordt dit lastig. Tuurs ouders gaan namelijk in het verzet terwijl die van Lambert juist lid worden van de NSB. Jacques Vriens won in 2009 de Archeonprijs met het boek.

De verfilming draait al enige tijd in de Nederlandse bioscopen. Deze week komt de jeugdfilm uit op dvd.

- advertentie -
Als eerbetoon aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog zijn bij de…
Oude foto van het Stedelijk Museum - cc
Het Stedelijk Museum in Amsterdam bereidt een tentoonstelling voor waarin het stilstaat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: