Verhalen in glas in lood

PRIKBORD – Het museum voor vlakglas- en emaillekunst in Ravenstein heeft een project afgerond waarin van 30 kerken in Nood-Oost Brabant de glas-in-loodramen zijn gefotografeerd en de verhalen die in de ramen zijn afgebeeld, zijn beschreven.

Uitgangspunt van het project is dat veel mensen de verhalen in de ramen niet meer kennen waardoor de ramen hen ook niets zeggen. Door de verhalen toegankelijk te maken zou de waardering van de glas-in-loodramen kunnen groeien.

De resultaten van het project zijn vastgelegd in 30 boekjes, een per kerk. Ook is de informatie te vinden op de website www.kerkramen.nl. De boekjes zijn te bestellen bij het museum: info@museumravenstein.nl

- advertentie -

Afzender: Museum voor vlakglas- en emaillekunst

Ook een bericht plaatsen op Historiek?
PRIKBORD - In 1945 zijn de nodige goederen in beslag genomen door…
PRIKBORD - Historische Vereniging Berlicum Middelrode houdt dialezing over Orthen en haar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: