Verkiezing ‘Geschiedenis Online Prijs’ geopend

Sinds maandag kan het publiek websites en apps nomineren voor de Geschiedenis Online Prijs, een tweejaarlijkse prijs die onder meer is ingesteld om online geschiedenis te stimuleren.


Nieuw deze editie is dat ook historische apps genomineerd kunnen worden.

De Geschiedenis Online Prijs kent twee onderdelen: een juryprijs en een publieksprijs. De jury, deze editie voorgezeten door historicus Maarten van Rossem, nomineert zelf tien geschiedenisapps en websites waaruit zij vervolgens een winnaar kiest. De eerste prijs bestaat uit een bronzen beeldje dat de geschiedenis op internet uitbeeldt, ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten.

Publieksprijs

De publieksprijs gaat naar de website of app waarop door het publiek het meest gestemd is (tussen 20 december en 10 februari 2015). Bezoekers kunnen op meerdere genomineerden één stem uitbrengen. De winnaar ontvangt een bedrag van 1250 euro.

- advertentie -

Websites of apps aanmelden voor de publieksprijs kan van 1 december tot en met 19 december. Ook derden mogen een site of app nomineren. Zie voor meer informatie: www.geschiedenisonlineprijs.nl

Groot stuk marmer in de tombe - Foto: Ministerie van Cultuur Griekenland
In de graftombe van Amphipolis zijn munten gevonden met het portret van…
Hollandse Hoogte lanceert historische portal
Fotobureau Hollandse Hoogte heeft een nieuwe portal gelanceerd met uitsluitend historische fotografie.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: