Verloren gewaande brieven Chopin teruggevonden

Zes verloren gewaande brieven van de componist Fréderic Chopin (1810-1849) zijn onlangs teruggevonden. Het Chopinmuseum in Warschau heeft dat afgelopen week bekendgemaakt.

De brieven dateren uit de periode 1845 tot 1848, een jaar voordat de componist in Frankrijk overleed. Ze verdwenen in 1939. In dat jaar overleed Laura Ciechomska, een ver familielid van de componist die verantwoordelijk was voor een serie aan Chopin gerelateerde documenten.

In 2003 ontdekte

- advertentie -het Poolse Chopinmuseum dat de brieven mogelijk nog altijd bestonden. Ze zouden zich echter in een privécollectie bevinden. Vanaf dat moment heeft het museum geprobeerd de brieven in bezit te krijgen. De eigenaren, die anoniem wilden blijven, hebben de brieven recentelijk overgedragen aan het museum dat ze de komende maanden exposeert. In 1932 waren de brieven voor het laatst voor het Poolse publiek te bezichtigen.

In de brieven schrijft Chopin over zijn dagelijks leven maar ook schrijft hij over zijn Sonata in G-mineur voor cello die hij in 1846 componeerde. Dit is een van de weinig werken van Chopin die niet voor piano bestemd waren.

Geraldine FerraroIn Boston is zaterdag de Amerikaanse oud-politica Geraldine…
Koninklijke BibliotheekJohan Huizinga (1872-1945), misschien wel de bekendste historicus…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: