Verloren gewaande Rietveldstoel opgedoken in New York

Rietveldstoel

Rietveldstoel

In New York is een verloren gewaande Rietveldstoel opgedoken. Dat meldt veilinghuis Sotheby’s dat de stoel volgende week veilt.

Het gaat om een prototype van de zogeheten ‘lage stoel’. Rietveld maakte deze stoel in 1950 en men ging ervan uit dat het prototype verdwenen was. Alleen de ontwerptekeningen van de stoel waren bekend. De stoel is afkomstig van een oud-medewerker van Rietveld.

Wim Pijbes op de cover van ElsevierWim Pijbes,…
De nieuwe Van Gogh GameVijf musea hebben, samen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: