Verloren gewaande roman Kerouac gepubliceerd

The sea is my brother – Jack Kerouac

Afgelopen week is een lang verloren gewaande roman van de Amerikaanse schrijver Jack Kerouac gepubliceerd.

De voorman van de zogenaamde Beat Generation begon in 1942 te schijven aan het boek. Bijna zeventig jaar later is het werk, getiteld The sea is my brother, eindelijk gepubliceerd. Het bestaan van het werk was bekend, maar lang ging men er van uit dat de roman verloren was gegaan.

De reislustige auteur Jack Kerouac overleed in oktober 1969 aan levercirrose. Hij was toen slechts 47 jaar oud. Na zijn dood zijn al verschillende werken van zijn hand, waaronder gedichten, gepubliceerd. In 1999 verscheen bijvoorbeeld de bundel Atop an Underwood met niet eerder gepubliceerde verhalen. Enkele jaren geleden werd ook nog een tot dan toe onbekende novelle van de schrijver gepubliceerd: Orpheus Emerged.

- advertentie -

De vorige week uitgebrachte roman The Sea is My Brother schreef Kerouac in de periode dat hij als matroos in de koopvaardij werkte. Het verhaal draait om een reislustige man genaamd Wesley Martin. Het boek is uitgegeven door Penguin Books.

In 1957 brak de in Canada geboren Kerouac door met zijn roman On the Road waarin hij werkelijkheid en fictie combineerde. Het werk is deels autobiografisch en gebaseerd op reizen die Kerouac tussen 1947 en 1950 door de Verenigde Staten en Mexico maakte. Het boek wordt beschouwd als een van de absolute klassiekers van de Amerikaanse literatuur.

Kuifje - Mannen op de maanEen Kuifje-veiling in Parijs
Fado, schilderij van José Malhoa (1910)De Portugese fado en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: