Verzetsman ontvangt postuum het Verzetskruis

Verzetskruis

Verzetsstrijder Gradus van ’t Hul uit Zutphen heeft dinsdag postuum het Verzetskruis ontvangen. De verzetsman overleed ruim 66 jaar geleden in het Duitse concentratiekamp Wöbbelin.

Zoons Henk en Leo van ’t Hul waren ongeveer tien jaar oud toen Gradus van ’t Hul werd opgepakt. Ze zouden nooit meer iets van hun vader vernemen. De broers gingen op zoek naar het verleden van hun vader en ontdekten dat hij tijdens de oorlog sectorcommandant was geweest van de Binnenlandse Strijdkrachten. De broers vonden ook het graf van hun vader in oost-Duitsland.Gradus van ’t Hul overleed hier in de oorlog tijdens een verblijf in een concentratiekamp aan uitputting.

- advertentie -

Dinsdag ontving Van ’t Hul postuum het Verzetskruis en een straatnaambord in Zutphen.

De onderscheiding en het straatnaambord werden door de burgemeester van Zutphen overhandigd aan zijn zonen Henk en Leo.

Foto: Herinneringscentrum Kamp WesterborkOp het terrein van voormalig concentratiekamp…
De complete serie in boekvormHet standaardwerk Het Koninkrijk der…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: