Verzetsmuseum Amsterdam krijgt geld voor kindermuseum

Verzetsmuseum Amsterdam

Het Verzetsmuseum in Amsterdam heeft een subsidie van 300.000 euro ontvangen voor de realisatie van een kindermuseum. Het geld is afkomstig van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Commissie.

Het Amsterdamse Verzetsmuseum wil in 2013 graag een kindermuseum openen in een naast het museum gelegen garage. Deze garage moet hiervoor duurzaam worden verbouwd en ingericht voor kinderen van 9 tot 14 jaar. De realisatie van het kindermuseum is volgens de museumdirectie dankzij deEuropese subsidie een stuk dichterbij gekomen.

- advertentie -

De subsidie is onder meer toegekend omdat het kindermuseum de “sociale cohesie in de cultureel diverse samenleving stimuleert” en een “dreigende tweedeling” tegengaat. Het nieuwe museum wil de herinnering aan de gebeurtenissen tijdens de oorlog levend houden en kinderen bewust maken van het belang van vrijheid en democratie.

De EFRO-bijdrage komt uit het programma Kansen voor West, een Europees stimuleringsprogramma in West-Nederland dat gericht is op het versterken van de sociaal-economische positie van de Randstad.

Gekleurde stadsplattegrond van Daniel de la Feuille
Bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam is vanaf 8…
troostmeisjes-wainem
Wainem, 1925 - Mojogedang, Midden-Java (Foto: Jan Banning)Bij Museum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: