Verzetsmuseum geeft boek weg

Verzetsmuseum Amsterdam – Foto: CC/Cezary Piwowarski

Het Verzetsmuseum in Amsterdam geeft in de week van 24 tot en met 28 januari exemplaren van het boek ‘De klompen van André’ weg.

Het boek wordt kado gedaan aan alle scholieren die het museum bezoeken en aan de eerste vijftien volwassen bezoekers per dag. In het boek De klompen van André wordt het verhaal van André van Vlijmen verteld. Vlijmen was in 1942 zes jaar oud toen hij werd weggesmokkeld uit de créche tegenover de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam. Jarenlang zat hij vervolgens ondergedoken. Vlijmen:

Verdrietigen in de war kwam ik op mijn eerste onderduikadres. Uiteindelijk belandde ik bij de familie Sleegers in Bakel: en boerengezin met een zoon van zestien jaar en een dochter van veertien. In het begin zei ik meneer en mevrouw Sleegers, daarna oom Janus en tante Engelina, en toen werd het vader en moeke.

Het boek wordt weggegeven in het kader van de Holocaust Memorial Day (HMD) die ieder jaar op 27 januari gehouden wordt. Op die dag in 1945 werd vernietigingskamp Auschwitz bevrijd. De weggeefactie is mede mogelijk gemaakt door uitgeverij Van Waveren.

- advertentie -
rembrandt-portret-jonge-man-1632
Rijksmuseum TwentheIn het Rijksmuseum Twenthe in Enschede wordt komend…
jan-steen-soo-voer-gesongen-gr
Jan Steen, Mozes en de kroon van de farao,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: