Verzetsmuseum start bouw kindermuseum

Afbeelding van een ‘kinderpagina’ op de website van het museum

Bij het Verzetsmuseum Amsterdam is deze week de bouw van een zogenaamd kindermuseum van start gegaan.

Voor het kindermuseum – dat zich zal richten op kinderen tussen de 9 en 15 jaar oud – is door het Verzetsmuseum een perceel van 320 vierkante meter aangekocht. Dit perceel grenst aan het huidige museumgebouw. Afgelopen woensdag hebben kinderen het officiële startsein voor de bouw afgegeven door een gat in de muur te slaan waar straks een doorbraak naar het kindermuseum komt.De opening van het kindermuseum over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland staat gepland voor april 2013. Het nieuwe museum wil de herinnering aan de gebeurtenissen tijdens de oorlog levend houden en kinderen bewust maken van het belang van vrijheid en democratie.

- advertentie -

Het Verzetsmuseum Amsterdam heeft de afgelopen vier jaar campagne gevoerd om de aankoop, verbouwing en inrichting van het kindermuseum te kunnen realiseren. Inmiddels is ruim drie van de benodigde 3,4 miljoen euro toegezegd door verschillende partijen waaronder het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg (V-fonds), het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Museumdirecteur Liesbeth van der Horst over het nieuwe museum:

Ik ben er nogVoormalig nieuwslezeres Debby Petter staat op…
In Nijmegen wordt aankomende woensdag het verwoestende bombardement herdacht dat de stad…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: