Verzoek moordenaar Lennon opnieuw afgewezen

Mugshot van Mark David Chapman

Het vrijheidsverzoek van Mark David Chapman, de man die ex-Beatle John Lennon in 1980 vermoordde, is donderdag afgewezen.

Chapman mag sinds 2000 iedere twee jaar om vervroegde vrijlating vragen en maakte van die mogelijkheid tot nu toe steeds gebruik. Deze week werd zijn zevende verzoek om vervroegde vrijlating afgewezen.

Volgens de commissie die de zaak onderzocht, gedraagt Chapman zich goed in de gevangenis maar kan hij niet

- advertentie -vrijgelaten worden.

Vrijlating zou het respect voor de wet ondermijnen. Ook gaf de commissie aan rekening te moeten houden met “belangrijke weerstand” tegen de vrijlating. Steeds als Chapman een verzoek tot vrijlating indient komen er protestbrieven bij de commissie binnen. Volgens Lennons weduwe, Yoko Ono, is Chapman nog steeds een bedreiging voor haar en haar familie.

De momenteel 57-jarige Mark David Chapman zit gevangen in de Wende Correctional Facility in New York. Eerder zat hij jaren vast in de Attica State Prison in de buurt van Buffalo.

Chapman vermoordde ex-Beatle John Lennon op 8 december 1980. Kort daarvoor had Lennon hem nog de hand geschud en een handtekening gezet op het album Double Fantasy dat Chapman had gekocht.

A Royal AffairIn de Nederlandse bioscopen is sinds deze…
'Bezuinigingen kunst en cultuur vallen mee'De bezuinigigen op de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: