Vestingwerken blootgelegd in achtertuin Ravenstein

Still Omroep Brabant

Still Omroep Brabant

In het oude stadje Ravenstein in Noord-Brabant zijn eeuwenoude vestingwerken blootgelegd. Dat meldt Omroep Brabant.


De vestingwerken zouden onderdeel uitmaken van de vijftiende-eeuwse vestingwerken van het stadje. Twee jaar geleden werd al een deel van de gewelven blootgelegd, maar nu is veel meer ontdekt. Volgens archeoloog Eric van der Kuijl gaat het om vestingwerken naar Italiaans model en is dat uniek voor Nederland.

Een blootgelegde kazemat en twee geschutskelders zijn volgens de archeoloog daarnaast erg bijzonder, omdat ze zo goed bewaard gebleven zijn. De vestingwerken zouden gebouwd zijn in opdracht van landsheer Philips van Kleef. De totale lengte is ongeveer 40 meter.

De vondst is gedaan in de tuin van Martin Jan van Mourik. Hij heeft zelf veel geld in de opgraving gestoken en is van plan om later rondleidingen te gaan geven in zijn tuin.

- advertentie -

Eeuwenoude opgraving gedaan in achtertuin Ravenstein

Voorzijde tremisse (RCE)
De vroegmiddeleeuwse muntschat (RCE)Bij opgravingen onder het Domplein…
Vroegmiddeleeuwse muntschat die onlangs in Utrecht werd gevonden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: