Vfonds verbindt zich aan Maand van de Geschiedenis

De samenwerking werd vrijdag officieel getekend in Hotel de Wereld in Wageningen

De samenwerking werd vrijdag officieel getekend in Hotel de Wereld in Wageningen

Het vfonds – Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg – verbindt zich dit jaar als hoofdinvesteerder aan de Maand van de Geschiedenis en de Nacht van de Geschiedenis. De samenwerking werd vrijdag officieel getekend in Hotel de Wereld in Wageningen.


De Maand van de Geschiedenis, die dit jaar in het teken staat van het thema Vriend & Vijand, vindt plaats in oktober van dit jaar. Een van de hoogtepunten van de maand is de Nacht van de Geschiedenis (18 oktober) die georganiseerd wordt door het Rijksmuseum. Of de geschiedenisnacht net als vorig jaar in het Rijksmuseum gehouden wordt is nog niet duidelijk.

Het thema van de geschiedenismaand sluit onder meer aan op de herdenkingen die plaatsvinden in het kader van zeventig jaar Operation Market Garden en bij de herdenkingen rond het begin van de Eerste Wereldoorlog, dit jaar precies honderd jaar geleden. Het vfonds wil het maatschappelijk debat over vrede en veiligheid op gang brengen.

Ton Heerts, directeur van het vfonds:

- advertentie -

“De Maand van de Geschiedenis verbindt en inspireert instellingen om een breed publiek te bereiken met het thema Vriend & Vijand. Het is belangrijk dat de bevrijding, vrijheid en vrede gevierd worden, maar we moeten het niet voor lief nemen. Met dit thema stimuleert de Maand van de Geschiedenis het maatschappelijk debat over vrede en veiligheid.”

Het vfonds steekt zo’n 270.000 euro in de Nacht en Maand van de Geschiedenis.

Muntschat Cothen © GeldMuseum, Utrecht
Gouden halsringen uit Olst © Rijksmuseum van OudhedenVroege…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: