Vier genomineerden Museumprijs 2013 bekend

Museumprijs 2013

De genomineerden voor de Museumprijs 2013 zijn bekend. Nog vier musea maken kans op de prestigieuze publieksprijs waaraan een geldbedrag van honderdduizend euro is verbonden.


De Museumprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. Dit jaar gaat de Museumprijs naar het museum dat er het best in slaagt een groep of gemeenschap aan zich te binden.

Een vakjury heeft uit 43 aanmeldingen een shortlist van vier musea samengesteld. Het publiek mag nu bepalen welk van deze musea de prijs wint. De afgelopen jaren werd de prijs onder meer gewonnen door Boijmans Van Beuningen en Natuurmuseum Fryslân.

- advertentie -

Dit jaar zijn de volgende musea genomineerd:

  • Joods Historisch Museum, vanwege de ontwikkeling van de community Joods Monument
  • Museum Dr8888, vanwege de betrokken groep vrienden en vrijwilligers die zich aan het museum heeft verbonden
  • Museum de Koloniehof, haar grote achterban van nazaten en familie van voormalige kolonisten
  • Beeld en Geluid, omdat dit museum er volgens de jury in is geslaagd verschillende publieksgroepen interactief te betrekken bij de collectie

Stemmen kan tot en met 1 april www.museumprijs.nl.

Gerelateerde boeken:

Replica van Toetanchamons dodenmasker - Foto: A.-M. v. SarosdyBij…
philips-museum
Foto: Phlips MuseumKoningin Beatrix opent op vrijdag 5 april…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: