Vier nieuwe talen voor Anne Frank Tijdlijn

Anne Frank Tijdlijn

De Anne Frank Tijdlijn op de website van de Anne Frank Stichting is sinds zondag beschikbaar in vier nieuwe talen: Frans, Italiaans, Portugees en Spaans. De stichting heeft dat afgelopen weekend bekendgemaakt.

De uitbreiding werd gelanceerd op 8 mei 2011, Victory in Europe Day. Op deze dag wordt in Europa de bevrijding van het nazi-regime herdacht.

De Nederlandse versie van de Anne Frank Tijdlijn werd op 9 november,de dag van de herdenking van Kristalnacht, gelanceerd. In de visuele tijdlijn wordt de geschiedenis van Anne Frank in de context van belangrijke historische gebeurtenissen geplaatst. De Anne Frank Tijdlijn begint in 1914 met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog en de dienstplicht van Otto Frank in het Duitse leger. Het geeft het onderduikverhaal van Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog weer en gaat verder tot het heden met onder andere aandacht voor de betekenis van het dagboek en het Anne Frank Huis. De tijdlijn verscheen als eerste in het Nederlands, Engels en Duits. Sinds zondag is de tijdlijn dus ook beschikbaar in het Frans, Italiaans, Portugees en Spaans.

In de tijdlijn zijn bijzondere foto’s, audio- en videofragmenten te vinden. zo is er bijvoorbeeld een tv-interview met Simon Wiesenthal uit 1964 over zijn speurtocht naar Karl Silberbauer, de SS-er die Anne Frank en de andere onderduikers arresteerde. De tijdlijn bevat hiernaast bijzondere radiofragmenten van de KRO, NCRV, AVRO en de Wereldomroep, zoals een radiofragment met Otto Frank tijdens de opening van het Anne Frank Huis op 3 mei 1960.

De Tijdlijn maakt deel uit van de Virtuele Vleugel, die ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Anne Frank Huis als museum, 3 mei 2010, is ontwikkeld.

Claude Stanley ChoulesIn Australië is deze week de Brit…
Foto: Still YouTubeIn de Russische hoofdstad Moskou is maandag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: