Vier skeletten gevonden in Pompeii

In de Romeinse ruïnestad Pompeii hebben archeologen vier skeletten gevonden. Het gaat om vier jonge mensen, waaronder een tienermeisje. Volgens de onderzoekers stierven de jongelingen toen ze op de vlucht waren voor de asregen die na de uitbarsting van de Vesuvius op de stad neerdaalde.

Een van de gouden munten  (pompeiisoprintendenza)

Een van de gouden munten (pompeiisoprintendenza)

De ontdekking is gedaan in de restanten van een oude winkel in een buitenwijk van Pompeii. In het gebouw is ook een oven gevonden. Archeologen denken dat er een bronsgieterij in de winkel gevestigd was.

In Pompeii wordt al eeuwen onderzoek gedaan, maar nog altijd worden er nieuwe ontdekkingen gedaan. Door de uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius werd de stad in 79 na Christus verwoest en bedekt onder een zes meter dikke laag vulkanische as. Duizenden mensen kwamen om het leven. De aslaag zorgde er voor dat de stad eeuwenlang intact bleef. In 1748 begonnen opgravingen. De resten van de stad geven de moderne mens tegenwoordig een goede indruk van het leven in een welvarende kleine Romeinse stad.

Gouden munten

De jongeren van wie de skeletten nu gevonden zijn, waren vermoedelijk op de vlucht voor de asregen en kwamen vervolgens vast te zitten in de winkel. Plunderaars blijken de skeletten in het verleden al eens te hebben gevonden. Desondanks werden bij de resten nog enkele gouden munten gevonden.

- advertentie -

Kijktip: Een dag in Pompeï – animatie
Meer berichten over Pompeii
Boek: Bedolven door de Vesuvius – Pompeii in 1000 graffiti

Antiek vandalisme
Een van de wonderlijke gewoontes uit de oude wereld is de verwijdering…
Christenen geven Bijbels tegengeluid bij dinoplaatjes
Supermarkt Albert Heijn lanceerde recent een nieuwe spaaractie voor kinderen. Kinderen kunnen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: