Vier staatshoofden bij viering 200 Jaar Koninkrijk

200 Jaar Koninkrijk

200 Jaar Koninkrijk

De viering 200 jaar Koninkrijk die eind volgende maand in Maastricht plaatsvindt, wordt ook bijgewoond door koning Filip en koningin Mathilde van België en door de groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg. Eerder werd al bekendgemaakt dat koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de Duitse bondspresident Joachim Gauck en zijn vrouw aanwezig zullen zijn.


De viering wordt georganiseerd door het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk.

Tweehonderd jaar geleden begon het Congres van Wenen waarop de grenzen in Europa opnieuw werden getrokken. De Europese mogendheden herstelden onder meer de Nederlandse onafhankelijkheid. Ook werd besloten tot de oprichting van het Verenigd Koninkrijk van Nederland en België, waarin Nederland, België en Luxemburg samen gingen.

Vanwege deze historische en de huidige betrekkingen zijn de staatshoofden van buurlanden voor de viering uitgenodigd. Zij wonen zaterdag 30 augustus eerst een muzikale kunstmodepresentatie op de Markt bij, gevolgd door een internationaal congres in het Theater aan het Vrijthof. Op dit congres, getiteld Hello World! Reflections on the Netherlands, spreken onder meer de Duitse Bondspresident en minister Timmermans van Buitenlandse Zaken.

- advertentie -
Citaat van Nelson Mandela (Google)

[caption id="attachment_43968" align="alignnone" width="602"] Google doodle ter ere van Nelson Mandela

Google heeft…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: