Vijfde ‘Week van de Klassieken’ van start

Week van de Klassieken 2012

Vandaag is de vijfde editie van de Week van de Klassieken van start gegaan. Van 17 tot en met 26 april proberen het Allard Pierson Museum, Museum Het Valkhof, het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar een breed publiek kennis te laten maken met de (mythologie van de) klassieke oudheid.

Tijdens de week zijn er tientallen activiteiten. Zo worden er bijvoorbeeld lezingen gegeven door classici en archeologen
als Piet Gerbrandy en Jona Lendering.

Daarnaast staan er onder meer rondleidingen, toneelvoorstellingen, theaterworkshops, kindercolleges, een Ken-Uw-klassieken-Pubquiz en twee tentoonstellingen op het programma.

- advertentie -

In het Allard Pierson Museum in Amsterdam kunnen bezoekers de de MP3-tour ’12 Monsters’. Daarbij worden ze in vijftien minuten langs eenserie mythische monsters en andere randfiguren geleid en krijgen daarbij verschillende verhalen te horen.

In Museum Het Valkhof in Nijmegen kunnen bezoekers eeuwenoude godinnen en hun schoonheidsgeheimen leren kennen in de tentoonstelling Waarom godinnen zo mooi zijn, waarover ook een lezing wordt gehouden op 18 april.

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden organiseert onder meer een theaterworkshop voor kinderen (18 april), het college Welke avonturen beleefde de Griekse held Odysseus? (zondag 22 april) en een vertel-theatervoorstelling (21 april). In het museum wordt ook de finale van de Grote-Ken-je-Klassieken-Quiz (20 april) gehouden.

Een actueel overzicht van de activiteiten is te vinden op
www.weekvandeklassieken.nl

Isidor Kaufmann, Portret van een joodse jongen, ca. 1900…
Een van de geschonken werken: Ice Box, Peter Saul,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: