Vijftig mummies gevonden in Vallei der Koningen

Bij het Egyptische Luxor hebben archeologen een grote tombe gevonden met daarin zo’n vijftig mummies. De vondst werd gedaan in de beroemde Vallei der Koningen. Staatspersbureau MENA heeft dat bekendgemaakt

Het gaat volgens de onderzoekers waarschijnlijk om mummies afkomstig uit de 18e dynastie (1550-1292 voor Christus). Er zouden ook mummies van prinsen, prinsessen en pasgeboren baby’s gevonden zijn. Daarnaast zijn er houten sarcofagen, dodenmaskers en grafvazen met menselijke overblijfselen opgegraven. Op de vazen staan namen van personen die in de tombe begraven zijn.

De vondst werd gedaan door onderzoekers van de universiteit in Basel. De tombe is volgens de onderzoekers in het verleden geplunderd.

Foto: Oudheidkundige dienst Egypte

- advertentie -
Verspreidingskaart van goudvondsten uit de late 4e en vroege 5e eeuw in Nederland. a. schat met gouden sieraden; b. losse munt; c. muntschat
verzicht van de goudschat van Echt bestaande uit…
Reliëf waarop te zien is hoe een enorm beeld wordt versleept
Reliëf waarop te zien is hoe een enorm…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: