Vingerafdruk gevonden op paneel Jeroen Bosch

Heilige Christoforus – Jeroen Bosch, ca. 1496-1505

Op een beroemd paneel van de Zuid-Nederlandse schilder Jeroen Bosch (ca. 1450-1516) is tijdens een studie een vingerafdruk gevonden. Onderzoeksleider Matthijs Ilsink heeft dat gezegd tegenover de Duitse krant Die Welt.

De vingerafdruk is gevonden op het paneel De Heilige Christoffel dat in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam hangt. Het zou voor het eerst zijn dat er een vingerafdruk op het schilderij is ontdekt.

Of het om een vingerafdruk van schilder Jeroen Bosch zelf gaat, is niet bekend.

- advertentie -

De ontdekking werd onlangs gedaan tijdens de bestudering van röntgen- en extreem gedetailleerde opnamen die vorig jaar in het Rotterdamse museum zijn gemaakt.

Ilsink sluit niet uit de komende tijd meer vingerafdrukken te vinden. Volgens hem wordt het dan pas echt interessant.

gogh-vue-de-lasile-gr
Vincent van Gogh, 1889Een schilderij van Vincent van Gogh…
Schilderij over de doorbraak van de St. Anthonisdijk in 1651. Bron: Amsterdam museum.
Doorbraak St. Antonisdijk bij Houtewael, 1651 - Willem Schellinks…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: