Virtueel wandelen door catacomben van Priscilla

Catacomben van Priscilla - Google Street View

Catacomben van Priscilla – Google Street View

Het catacombencomplex van Priscilla aan de Via Salaria bij Rome is onlangs grondig gerestaureerd. Sinds deze week zijn de Romeinse catacomben weer toegankelijk voor het publiek. Wie niet naar Rome kan, kan het bijzondere complex met goed bewaard gebleven fresco’s dankzij Google toch bekijken.

Catacomben van Priscilla - Google Street View

Catacomben van Priscilla – Google Street View


Het dertien kilometer gangenstelsel, dat tussen de tweede en vierde eeuw na Christus werd aangelegd, was de afgelopen maanden in verband met de restauratie gesloten. Google maakte van de relatieve rust in het complex gebruik door er 360-graden-foto’s te maken. Dankzij deze foto’s is het nu mogelijk om virtueel door de catacomben te dwalen. Dit werkt hetzelfde als in het bekende Google Street View.

De catacomben werden eeuwen geleden gegraven in een voormalige tufsteenmijn. Er liggen twee pauzen in begraven: paus Marcellinus (296-304) en paus Marcellus I (308 – 309).

Street View in Venetië

Google bracht onlangs ook al een bezoek aan Venetië. Ook in deze historische stad werden foto’s gemaakt die via Street View zijn te bekijken.

- advertentie -

Bijzonder is dat men hier vanwege de vele nauwe straatjes geen gebruik kon maken van de Google-auto waarmee de beelden doorgaans worden geschoten. In plaats daarvan trok men per voet én per gondel door de Italiaanse stad.Vanuit de luie stoel kan Venetië nu dus ook per gondel worden bezocht.

Explore Venice with Google Maps

Pagina's uit het notitieboekje van Jim Morrison -…
[caption id="attachment_38835" align="alignleft" width="265"] Petrus volgens Peter Paul RubensHet Vaticaan toonde de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: