Vissers nemen WOII-granaat mee naar huis

Twee vissers hebben zondag langs de IJssel bij Zutphen een granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De mannen namen het projectiel mee naar huis. Ze dachten dat het om een kogel ging.

Toen de mannen op internet gingen zoeken, kwamen ze erachter dat ze een brisantgranaat mee hadden genomen. Hierop namen de vissers contact op met de politie die de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) inschakelde.

De granaat is maandagochtend vroeg in Zutphen gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De politie waarschuwt mensen nooit oude munitie mee naar huis te nemen, omdat dat levensgevaarlijk kan zijn.

Ontploffing van de brisantgranaat

- advertentie -
Propagandaposter voor Jozef Stalin uit 1951. Onderschrift: "Glorie aan Stalin! Aan de geweldige architect van het communisme". Ca. 1935. Bron: www.sovietposters.com
Jozef Stalin was van 1928 tot zijn dood in 1953 communistisch dictator…
Bloeme Evers-Emden - detail van de cover van haar autobiografie
Holocaust-overlevende en psychologe Bloeme Evers-Emden is maandag op 90-jarige leeftijd overleden. De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: