Vlaamse molens openen hun deuren

Vinkemolen – Foto: CC/Paul Hermans

Vlaamse molens openen aankomende zondag tijdens de jaarlijkse Molendag weer massaal hun deuren voor het publiek.

Molens in de vijf Vlaamse provincies zijn op zondag 22 mei gratis te bezoeken. Vlaanderen telt een groot aantal molens. Zondag is bijvoorbeeld de bijzondere Vinkemolen in de vlaamse gemeente Sint-Denijs-Boekel gratis te bezoeken. Deze zeventiende-eeuwse standerdmolen stond oorspronkelijk in Oosterzele en heeft tot 1956 gemaald. Begin jaren tachtig waaide de molen omver en in 2003 werd hij heropgebouwd in Franskouter.De molens zijn zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. In de meeste van de opengestelde molens is een gratis exemplaar van de Vlaamse Molengids 2011 te krijgen. Ook zullen in veel molens maaldemonstraties gegeven worden.

- advertentie -

Een overzicht van deelnemende molens is te vinden op de website www.molenechos.org

Verenigd Koninkrijk der NederlandenWie denkt dat 'inburgeren' alleen een…
vu-fototentoonstelling-130-gr
Foto: VUDe Vrije Universiteit Amsterdam (VU) bestaat 130 jaar.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: