Vlaamse musea willen veel meer overheidsgeld

Martelarenplein in Brussel / cc

Martelarenplein in Brussel / cc

Vierentwintig grote musea in Vlaanderen willen veel meer subsidie van de Vlaamse regering. In plaats van de 8 miljoen die ze nu krijgen willen ze 16 miljoen euro ontvangen. Een verdubbeling dus. Dat melden Vlaamse media, waaronder De Morgen en Het Nieuwsblad.


De 24 directeuren van de musea gingen donderdag naar het Brusselse Martelarenplein waar de Vlaamse regering zetelt. Ze namen allemaal een museumstuk mee. Volgens de directeuren staan de musea er niet goed voor. Door geldtekort zou de toekomst van de instellingen zelfs in gevaar zijn.

Volgens De Morgen is de actie van de musea het gevolg van bevroren budgetten voor de periode 2014-2018. “Uittredend minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) slaagde er niet in om de beloofde inhaalbeweging voor musea te realiseren”, aldus de krant.

Gerestaureerde schilderij van Hendrick van Anthonissen, mét walvis (Fitzwilliam Museum)
Het Fitzwilliam Museum in Cambridge is lange tijd eigenaar van een schilderij…
Beatles-dossier Beeld en GeluidHet is woensdag exact vijftig…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: