Vliegtuig ruim zestig jaar na crash gevonden

Foto van een willekeurige gletsjer in Alaska

In een smeltende gletsjer in Alaska zijn de resten van een militair vliegtuig gevonden dat in 1952 neerstortte. Dat meldden Amerikaanse media deze week.

De vondst is gedaan bij de Colony gletsjer, ten oosten van de stad Anchorage. Hier stortte in november 1952 een vliegtuig neer waarbij alle 52 inzittenden om het leven kwamen.


Naast de resten van het gecrashte vliegtuig hebben onderzoekers van de Amerikaanse marine ook menselijke resten en persoonlijke bezittingen gevonden, waaronder een kompas, kleine visuitrusting en een sigarettendoosje

- advertentie -

De hoop is dat de omgekomen militairen nog geïdentificeerd kunnen worden. Hiervoor is dna-materiaal naar een laboratorium in Hawaii gestuurd.

Afgelopen zomer werden de eerste resten gevonden. Doordat de gletsjer smelt zijn hierna steeds meer onderdelen aan de oppervlakte gekomen.

Twister - The game that ties you up in…
[caption id="attachment_23417" align="alignleft" width="265"]Twee kleine Bose-luidsprekersAmar Bose, de oprichter van het beroemde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: