Vliegtuigbom uit WOII onschadelijk gemaakt

De vliegtuigbom

Een vliegtuigbom die woensdag werd gevonden bij Fort Blauwkapel bij Utrecht, is onschadelijk gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

De bom uit de Tweede Wereldoorlog werd gevonden tijdens baggerwerkzaamheden in de gracht rondom Fort Blauwkapel, ten noordoosten van de stad Utrecht. Na de vondst werd de omgeving rondom het fort afgezet. Ook werd het treinverkeer stilgelegd en werd een deel van de A27 afgesloten.Medewerkers van de EOD wisten de Duitse bom aan het eind van de middag onschadelijk te maken.

De bom wordt later op een andere locatie tot ontploffing gebracht.

Joodse dwangarbeiders in kamp 'De Landweer' in Elsloo, 1942De…
Foto: Christie'sBij Christie's in Londen is donderdag een Enigma-codeermachine…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: