Voetballer en acteur Hans Boskamp (78) overleden

Hans Boskamp – Foto: ajax.nl


De Nederlands voetballer en acteur Hans Boskamp is dinsdag overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Zijn familie heeft dat bekendgemaakt.

Voordat Hans Boskamp bekend werd als acteur, was hij actief als voetballer. De geboren Rotterdammer speelde voor Ajax en kwam vier keer uit voor het Nederlands elftal. In 1960 werd hij acteur.

Als acteur werkte Boskamp mee aan een groot aantal films en televisieseries.

- advertentie -Zo was hij onder meer te zien in Floris, Sil de Strandjutter, Turks Fruit en Ja zuster, nee zuster. Vanaf 1994 speelde hij mee in de serie Oppassen die door de VARA werd uitgezonden.

Naast zijn baan als acteur begeleidde Boskamp ook jarenlang artiesten. In 1969 begeleidde hij namens platenmaatschappij EMI John Lennon en Yoko Ono tijdens hun beroemde verblijf in het Amsterdamse Hilton en hun daaropvolgende reis naar Wenen.

Terug naar het Hilton met Hans Boskamp:

Olympische ringenDe Russische turner Nikolai Andrianov is maandag op…
De Nederlandse wiskundige en kunstenaar Rinus Roelofs heeft een fout ontdekt in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: