Voetballer en trainer Vujadin Boskov overleden

Vujadin Boskov als speler van Sampdoria

Vujadin Boskov als speler van Sampdoria, 1961

De Servische voetballer en voetbaltrainer Vujadin Boskov is zondag op 82-jarige leeftijd overleden.

Boskov werd in 1931 geboren in het Servische dorp Begeč. De verdediger kwam 57 jeer uit voor het nationale elftal van Joegoslavië. In Bij de Olympische Spelen van 1952 in Helsinki won hij een zilveren medaille.


Ook als trainer was Boskov succesvol. In Nederland trainde hij ADO Den Haag en Feyenoord. Daarna werkte hij ook als trainer bij grote clubs als Real Madrid, Sampdoria, Napoli en AS Roma. Met Real Madrid pakte hij de dubbel en met Sampdoria veroverde hij de Europa Cup II en de landstitel. Ook behaalde hij met deze club in 1992 de finale van de Champions League. Die finale werd verloren van Barcelona.

Europees kampioenschap

Vujadin Boskov was ook enkele keren actief als bondscoach voor het nationale elftal van Joegoslavië. In 2000 wist hij zich met zijn land te kwalificeren voor het Europees kampioenschap voetbal in Nederland en België. Een succes, maar tijdens het toernooi moest Boskov wel een grote nederlaag incasseren. In de kwartfinale was Nederland bleek Nederland met 6-1 te sterk voor zijn ploeg.

- advertentie -
ET Extra-Terrestrial (Microsoft)Al jaren gingen er verhalen rond…
Bob Hoskins in 2009 - CCDe bekende Britse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: