Voetballer Erwin Sparendam (79) overleden

Sparendam kreeg een auto kado nadat hij 300 duels voor Blauw Wit had gespeeld (USV Elinkwijk)

Sparendam kreeg een auto kado nadat hij 300 duels voor Blauw Wit had gespeeld (USV Elinkwijk)

Voetballer Erwin Sparendam is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt voetbalclub USV Elinkwijk, waar Sparendam enige tijd speelde.


In Suriname speelde Erwin Sparendam bij SV Robin Hood. Hij was een van de eerste spelers die vanuit Suriname naar Nederland kwam om hier te voetballen. Net als Humphrey Mijnals, de eerste Surinamer die voor het Nederlands elftal speelde, speelde hij enige tijd voor Elinkwijk.

Zijn eerste club in Nederland was echter Blauw-Wit. Toen hij driehonderd duels voor die club had gespeeld, kreeg Sparendam een auto kado.

Elinkwijk maakte naam met het contracteren van Surinaamse voetballers, die samen bekend werden als het “klavertje vijf”. Naast Sparendam en Mijnals voetbalden ook de Surinamers Frank Mijnals, Michel Kruin en Charly Marbach voor de Utrechtse eredivisieclub.

- advertentie -
De goochelaar de geit en ik - Dirk Weber
De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine (Osenat)

[caption id="attachment_45157" align="alignleft" width="265"] De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine (Osenat)

De huwelijksakte…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: