Volkszanger Johnny Hoes (94) overleden

Johnny Hoes – Afb: Still YouTube

In een ziekenhuis in Weert is zaterdag de Nederlandse zanger en tekstschrijver Johnny Hoes overleden. De zanger is 94 jaar oud geworden.

Johnny Hoes werd vooral bekend met zijn plaat Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven (1961). Van dit nummer, geschreven door de Venlonaren Frans Boermans en Thuur Luxembourg, zijn 450.000 exemplaren verkocht. Het lied behoort daarmee tot één van de best verkochte Nederlandstalige singles aller tijden.Hoes werd op 19 april 1917 geboren in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Vanaf de jaren zestig had hij een eigen opnamestudio en platenmaatschappij: Telstar. Hij schreef en produceerde een groot aantal carnavalskrakers en levensliederen. Johnny Hoes werd ook wel de ‘ongekroonde koning van de Nederlandse smartlap’ genoemd.

- advertentie -

In de jaren zestig en zeventig had Hoes een eigen televisieshow bij de VARA onder de titel Met een lach en een traan. Zijn laatste plaat, getiteld How do you do, nam hij begin dit jaar samen met volkszanger Stef Ekkel op.

Enige dagen geleden kreeg Hoes een hartinfarct en werd hij opgenomen in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Twee dagen geleden werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Weert. Daar overleed hij zaterdag op 94-jarige leeftijd.

Documentaire over het leven en werk van Johnny Hoes:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

De van oorlogsmisdaden verdachte Goran Hadzic is vrijdag op het vliegtuig naar…
Popeye-strip uit 1950Tekenfilmfiguur Popeye zal in 2012 weer in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: