Volle agenda voor Maand van de Geschiedenis 2016

De Maand van de Geschiedenis staat weer voor de deur. Gedurende de hele maand oktober organiseren culturele organisaties activiteiten rondom het thema van dit jaar: Grenzen.

Geschiedenis Festival
Geschiedenis Festival
Een van de hoogtepunten van de Maand van de Geschiedenis is het door Historisch Nieuwsblad georganiseerde Geschiedenis Festival in Haarlem, met bekende binnenlandse en buitenlandse sprekers zoals Maarten van Rossem, Annejet van der Zijl, Adam Zamoyski en Nigel Hamilton. We plaatsten recent al een interview met de organisatie van het festival. Dat stuk lees je hier terug.

Daarnaast vinden er in oktober ook lokale festivals plaats, zoals 024 Geschiedenis Nijmegen, de Dag van de Arnhemse Geschiedenis en de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis. Meer festivals op: maandvandegeschiedenis.nl/festivals

Terug van weggeweest is de online verkiezing Stuk van het Jaar, waarbij het publiek kan stemmen op het mooiste archiefstuk van Nederland. Het winnende stuk wordt op 29 oktober bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum. Dit is de traditionele afsluiting van de Maand van de Geschiedenis.

- advertentie -

Journaliste en documentairemaakster Fidan Ekiz schreef het essay van de Maand van de Geschiedenis. In oktober is dat essay voor € 3,50 te koop in de boekhandel.

Het complete programma van de Maand van de Geschiedenis is te bekijken op: maandvandegeschiedenis.nl/programma

Historiek

Historiek is mediapartner van de Maand van de Geschiedenis. In oktober zullen we op onze site verschillende achtergrondverhalen rond het thema ‘grenzen’ publiceren en we proberen verslag te doen van enkele activiteiten. Ook zijn we aanwezig op de Nacht van de Geschiedenis. Spreek ons daar vooral aan of neem even contact met ons op om een afspraak te maken.

Bekijk hier onze Maand-pagina

De Noorse premier plaatste na de verwijdering de foto nogmaals, maar dan in een bewerkte versie, om aan te tonen dat de geschiedenis verandert als je beelden aanpast.
Vanwege schending van de 'naaktregels' heeft Facebook in Noorwegen verschillende posts verwijderd…
Wanneer is Google opgericht?
Wanneer is Google opgericht? Op die vraag geeft Google vandaag middels een…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net