Vonk, een noodlottige liefde – Steffie van den Oord

Vonk, een noodlottige liefde - Steffie van den Oord

Vonk, een noodlottige liefde – Steffie van den Oord

Anna Maria Vonk, moeder van vier kinderen, staat op het schavot met haar minnaar: de dichterlijke luitenant Behr. Ze zijn schuldig bevonden aan de moord op haar man.

Het is 1713. De Grote Markt van Nijmegen stroomt vol. Vermoordde haar minnaar – een vrijbuiter – de vader van haar kinderen? Was zij medeplichtig?

Driehonderd jaar later lezen de processtukken van de ‘liefdesmoord’ als een shakespeariaans drama over verleiding en verraad. Met dwingende liefdesbrieven die dienden als bewijsstukken, met geruchtmakende getuigenissen, en een met bloed ondertekende verklaring waarmee de luitenant Anna Maria wilde verleiden om haar kinderen te verlaten.

Steffie van den Oord vertelt dit noodlottige liefdesverhaal en rechtbankdrama met verve. Vonk is historische non-fictie van het spannendste soort.

- advertentie -

Vonk – Steffie van den Oord
Een noodlottige liefde

ISBN: 9789045024790
Uitgever: Atlas-Contact
Paperback, 256 pagina’s
Prijs: € 19,95

Bestel dit boek bij:

Wat ik moest verzwijgen - Ariëlla Kornmehl
Wat ik moest verzwijgen - Ariëlla KornmehlGeïnspireerd op…
Oorlog zonder einde - Herman Van De VijverOver…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: