Voor de eerste keer Dodenherdenking in Madurodam

In miniatuurstad Madurodam in Den Haag wordt vanavond, naar aanleiding van Dodenherdenking, voor het eerst een kinderherdenking gehouden. De herdenking wordt gehouden bij de miniatuurversie van het Monument op de Dam waar de landelijke herdenking in bijzijn van de koning wordt gehouden.

George Maduro - Bron: Madurodam

George Maduro – Bron: Madurodam

De jeugdburgemeester van Madurodam, Noah van Meekeren, spreekt tijdens de herdenking een rede uit en een klein heldje graveert zijn of haar naam in het monument van George Maduro. Om 20.00 uur is er vervolgens twee minuten stilte. Daarna is er een bijzonder kinderdefilé.

Bij de NOS zijn vanavond live-beelden van de herdenking te zijn. Voor de herdenking heeft het park speciaal gezinnen met kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar uitgenodigd.

Miniatuurstad Madurodam is vernoemd naar de de Antilliaans-Joodse oorlogsheld George Maduro. Hij is de enige Antilliaan aan wie de Militaire Willemsorde is toegekend.

- advertentie -

Lees ook: George Maduro (1916-1945) – Antilliaans-Joodse verzetsheld
Biografie: Ridder zonder vrees of blaam – Het leven van George Maduro

Nationaal Monument Kamp Vught (Jan van de Ven)
Nationaal Monument Kamp Vught is de winnaar van de Museumprijs 2015. Dat…
Militair Museum verwerft handleiding Enigma
Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg heeft een uiterst zeldzame Duitse handleiding…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: