Voor een euro naar het museum tijdens Museumweekend

Dit weekend zijn bijna vijfhonderd musea in Nederland gratis of voor slechts één euro te bezoeken. Thema van de 31ste editie van het Museumweekend is Laat je verrijken door het museum.

Volgens de organisatie is het museumweekend het “grootste culturele evenement van Nederland”. Tijdens voorgaande edities konden bezoekers vaak gratis naar binnen. Dit jaar is dat anders. Nu moet in veel musea een symbolisch bedrag van één euro betaald worden.De organisatie wil hiermee aandacht vragen voor de bezuinigingen in de kunst- en cultuursector.

- advertentie -

Tijdens de editie van 2011 brachten bijna een miljoen mensen tijdens het Museumweekend een bezoek aan een museum. Toen was het thema Trakteren.

Normaal gesproken trekken de Nederlandse musea in de weekenden gezamenlijk ongeveer 200.000 bezoekers.

Foto: madurodam.nlMiniatuurstad Madurodam in Den Haag is sinds zaterdag…
Stedelijk Museum SchiedamHet Nationaal Museumweekend heeft dit keer ruim…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: